viernes, 29 de mayo de 2015

Antònia Sabater interpreta classics grecs a Tarragona



Casa de les Lletres amb TeclaSmit
presentem el cicle
dones mite
Juny, els dijous a les 21h

interpretacions escèniques, teatrals, dels  personatges  femenins de la tragèdia clàssica. Fruit del taller  d’interpretació escènica de text a TeclaSmit
Sòfocles, Eurípides, Èsquil, Sèneca i Virgili.

PROGRAMA
Dia 4:   Pretori  (Pl Rei) TARRAGONA
Fedra                           Antònia Sabater
Dido                             Silvina Valdez
Medea                         Àngels Sabaté
Dia 11:  MUSEU ARQUEOLÒGIC (Pl Rei) TARRAGONA
La desfeta de Troia
Ifigènia                       Teresa Torija
Hècuba                       Carmen Gómez 
Andròmaca               Duly Ramos
Cassandra                 Cinta Ramon

Dia 18: PRETORI (Sala Hipòlit) TARRAGONA
El casal atrida
Ifigènia                       Teresa Torija
Cassandra                  Cinta Ramon
Electra                         Mònica Ors  
Clitemnestra             Isabel Bitria

Dia 25: PRETORI  (volta) TARRAGONA
Eumènide                  Agnès Martí
Agave                           Montse Sans
Antígona                     Marta Figuerola
 Direcció:   Sergi Xirinacs.

El cicle
Dones Mite consta de 4 representacions escèniques, teatrals. (No són lectures).
Cada dijous de juny.
Fruit del treball dut a terme en el Taller d’Interpretació Escènica de Text, durant aquest curs a TeclaSmit.
S’interpreten cada una de les protagonistes de les principals tragèdies clàssiques, mitjançant una selecció dels textos originals, en forma de monòlegs.
Èsquil, Sòfocles, Eurípides, Sèneca, Virgili. Els fonaments del nostre teatre, de la nostra literatura, de la nostra cultura.
Uns personatges, femenins, que ja van parlar, de manera tant poètica com creïble, davant un públic embadalit ara farà dos mil·lennis i mig; i no han deixat de fer-ho, ni deixaran, perquè les paraules del seus neguits són absolutament presents en les nostres; en la nostra moral, en la nostra humanitat. Els Mites.

El taller d’interpretació
Els millors textos dramàtics per provar d’encarnar-los a escena; de cercar-ne la justa interpretació; amb la veu, amb el cos, amb el sentiment.
Les actrius participants en el taller d’interpretació hauran hagut de fer tota una feina prèvia a la interpretació i posada en escena, de coneixements i comprensió del context històric i les causes del drama (morals i polítiques), de la personalitat d’aquestes dones (l’actitud, les contradiccions, el tarannà emocional...), per tal d’endinsar-se en la pell de cada una d’aquestes Dones sotragades per la injustícia, la contradicció, l’instint. I tot seguit hauran hagut de cercar i assajar, en  correspondència, els diversos matisos que ens mostrin el retrat singular de cada personatge que prèviament s’ha analitzat i identificat, a través dels seus parlaments, així com l’actitud en expressar-los. Per, finalment, tractar de de transmetre’ns-ho al públic.

TeclaSmit, treball escènic de text
Darrerament TeclaSmit ens hem anat especialitzant en la interpretació de text dramàtic, i singularment de textos clàssics; mitjançant programes com aquest, o el cicle estable “Clàssics a Escena” que es du a terme en coproducció amb el MNAT.
Qualsevol persona interessada hi pot participar

Col·laboracions, agraïments
TeclaSmit agraïm a la Generalitat, Servei Territorial de Cultura, que ens ha donat suport per a la realització del Taller, i de l’Ajuntament de Tarragona, Casa de les Lletres i Museu d’Història, que ho ha fet per a la materialització d’aquest cicle. També a la col·laboració del Museu nacional Arqueològic de Tarragona.



No hay comentarios: